AANKOOP BESTAANDE WONING VIA DE VEILING

Het WEW wenst de woningveilingen transparanter en toegankelijker te maken voor de consument. Om dit te bereiken, heeft het WEW samen met geldverstrekkers en het notariaat de regioveilingen in het leven geroepen. De huidige opzet van regioveilingen kent echter twee belangrijke struikelblokken voor de consument.

Het kunnen aantonen van de financiƫle gegoedheid ten tijde van de veiling. Het inbrengen van eigen middelen omdat de bijkomende kosten van een veiling niet meegefinancierd kunnen worden.

Door toevoeging van Norm 2.2.3 is het vanaf 1 januari 2012 mogelijk met behulp van een onvoorwaardelijke offerte van de geldverstrekker zekerheid te verkrijgen dat de consument op de veiling daadwerkelijk in staat is de woning af te nemen. Hierbij is het belangrijk te weten, dat:

dit een geheel nieuwe handelwijze is.
Geldverstrekkers zijn vrij om deze handelwijze toe te passen.
ten tijde van de offerte een taxatierapport aanwezig moet zijn.
Hierbij moet sprake zijn van een inpandige taxatie!
ten tijde van de veiling zekerheid bestaat dat de woning leeg en vrij van huur en gebruik is en de woning door of namens de aanvrager wordt aangekocht.

vanaf 1 januari 2012 het voor de consument mogelijk is bijkomende kosten van de veiling mee te financieren. Zie hiervoor de Voorwaarden en Normen, Norm 2.2.3.


WILT U ZELF EEN HUIS OP DE VEILING KOPEN MET NHG GARANTIE ?.