DRIE CRISISMAATREGELEN WONINGMARKT WORDEN VERLENGD maandag 08 september 2014 // 12:41
Het kabinet is voornemens een drietal crisismaatregelen voor de woningmarkt te verlengen. Dit meldt RTL Nieuws. Eerder was al bekend geworden dat de BTW maatregel voor verbouwingen verlengd zal worden tot juli 2015. Het kabinet en de oppositiepartijen hebben bij de begrotingsonderhandelingen opnieuw besloten tot verlenging voor het lage btw op onderhoud en renovatie. Dit besluit moet na de begrotingsonderhandeling op Prinsjesdag nog formeel bekrachtigd worden.


Een ander voorstel waar het kabinet met de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP overeenstemming zou hebben bereikt tijdens het begrotingsoverleg is dat de periode waarin de rente op de restschuld na verkoop van een huis aftrekbaar is, wordt verlengd van tien tot vijftien jaar.

Per 1 januari 2015 zou de hypotheekrenteaftrek voor een woning die (leeg) in de verkoop staat van drie jaar weer naar twee jaar gaan (lopende + 2 jaar). In de huidige plannen wordt dit (opnieuw) met een jaar verlengd, naar lopende + 3 jaar. Of dan ook de mogelijkheid tot terugkeer bij tijdelijke verhuur verlengd wordt, is nu nog niet duidelijk. Op grond van het huidige besluit kan een woning die tijdelijk verhuurd is op grond van de Leegstandswet vanaf 1 januari 2015 niet meer terugkeren uit box 3 naar box 1.

Bron: RTL Nieuws