NEDERLAND IS NIEUWE HYPOTHEEKAANBIEDERRIJKER MUNTHYPOTHEKEN vrijdag 19 september 2014 // 11:08 Nederland is nieuwe hypotheekaanbieder rijker - MUNTHYPOTHEKEN

Nederland heeft met MUNT Hypotheken een nieuwe aanbieder op de hypotheekmarkt. De nieuwe hypotheekaanbieder heeft de ambitie om binnen enkele jaren meer dan 3 miljard euro aan hypotheken te verstrekken.

Bij de ‘first closing’ is daarvan al ruimschoots de helft opgehaald. Dit bedrag is afkomstig van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Pensioenfonds Hoogovens (SPH) en Pensioenfonds PGB. Dit zijn daarmee de eerste Nederlandse pensioenfondsen die direct via MUNT Hypotheken investeren in Nederlandse woninghypotheken.

MUNT Hypotheken biedt hypotheken aan via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Er wordt via landelijke hypotheekketens gedistribueerd zoals De Hypotheker, Van Bruggen Adviesgroep en HypotheekCompany, maar ook via zelfstandige hypotheekprofessionals en web-based advieskanalen zoals de hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis.“ Bij verdere groei kunnen we het netwerk van intermediairs verder uitbreiden”, zegt Jeroen Looman, directeur van MUNT Hypotheken.

Over MUNT Hypotheken
MUNT Hypotheken is een nieuwe, onafhankelijke Nederlandse hypotheekaanbieder. MUNT Hypotheken verstrekt simpele, transparante, hypothecaire leningen op basis van kapitaal van Nederlandse pensioenfondsen. MUNT Hypotheken heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd zijn aanbod verder te laten groeien door samenwerking met meerdere Nederlandse pensioenfondsen.

Bron: Munt Hypotheken